Familier med
kræftramte børn

Vellykket sommer camp

Familier med kræftramte børns Unge-netværk har netop afholdt årets sommer camp. Denne gang dannede Esbjerg ramme om campen. Programmet var spækket med gode oplevelser: Padeltennis, kreative workshops, der blev spillet brætspil, lasergames, solnedgangstur samt aftenbadning på Hjerting Strandpromenade, hvor også ”de hvide mænd” blev besøgt. Derudover blev hele banden gjort roligan-klar til EM-kvartfinalen mod Tjekkiet lørdag aften.

Tre af deltagerne, Sylvester, Selina og Rikke fortæller her om deres oplevelser med FMKB:

Sylvesters fortælling:

”Jeg hedder Sylvester, jeg er 16 år gammel, snart 17. Jeg elsker at være sammen med mine venner og er meget social. Jeg har deltaget i sommer camp fire gange. Ud over sommer camp har jeg deltaget i flere arrangementer, bl.a. ture til København, Ribe og Odense. Jeg har også med på Lanzarote to gange og i Lalandia sammen med Unge-netværket.

Jeg har som de andre deltagere haft kræft, men jeg har ikke længere de store senfølger af mit forløb. Derfor er det også primært for et socialt udbytte, at jeg deltager i ungecamps, men jeg har virkelig fået nogle fede oplevelser derigennem. Så det sociale er helt sikkert det bedste!

I år kunne jeg desværre ikke være med på hele campen, men det allerbedste ved dette års camp for mig, var at se dem igen, som jeg er gode venner med, men ikke ses så tit med.

Hvis jeg skulle råde andre unge, som har eller har haft kræft, ville jeg råde dem til at deltage i FMKB’s Unge-netværk. Det er virkelig nogle fede oplevelser, og de voksne er meget dygtige og fleksible, så der er plads til alle, også hvis man er en, der har brug for at koble af indimellem. Måske møder du nye vedvarende bekendtskaber, som jeg har gjort. Det er bare med at springe ud i det og prøve det!

Tak for en fed weekend, vi ses helt sikkert igen”.

Selinas fortælling:

”Mit navn er Selina. Jeg er 19 år gammel og er en meget glad og imødekommende pige. Jeg kan godt lide at blive udfordret og prøve nogle nye/anderledes ting. Jeg kan rigtig godt lide at være sammen med familie/ venner og især når det er med FMKB.

Jeg har deltaget i sommer camp ca. 5 gange

Ud over at deltage i FMKB’s camps og arrangementer, deltager jeg også i to andre foreningers arrangementer og camps. 

Jeg holder rigtig meget af FMKB’s camps på grund af det gode samvær. Jeg har det selv meget svært med det sociale i hverdagen og bare generelt. Men at komme på camp med FMKB er virkelig bare noget af det bedste der er sket for mig. Der er så mange søde mennesker. 

Det er svært at sige hvad det bedste ved dette års camp var, for alt var i top. Jeg synes også det er skønt at være sammen med de yngste i unge-netværket. vi får et rigtig godt fællesskab uanset alder. Det er dejligt”.

Rikkes fortælling:

”Mit navn er Rikke. Jeg er 21 år og under uddannelse. Jeg elsker at være sammen med venner og har deltaget i sommer camps 4 gange.

Ud over sommer camps har jeg været med til mange andre af FMKB’s arrangementer. Bl.a. tur til Flensborg, Hamborg, Aarhus og Roskilde.

Det bedste ved FMKB’s Unge-netværk er at jeg møder en flok unge mennesker, som jeg kan snakke med om lidt af hvert. Og så kan man snakke med nogen, som forstår, hvad man har været igennem.

Og så er der masser af sjove, gode og udfordrende aktiviteter.

I år glædede jeg mig virkelig til at se alle mine venner efter al det corona. Skønt at vi igen kunne lave noget aktvit sammen.

Hvis man er ung og har eller har haft kræft, så vil jeg sige hop ud i det, prøv en sommer camp. Vi er en flok unge, som altid er klar til at tage imod nye venner. Og dem, som står for aktiviteterne er de sødeste mennesker”.

Det er de tre mentorer, Katrine, Trine og Thøger, som planlægger arrangementerne i FMKB’s unge-netværk. De får hjælp af frivillige til afvikling af camps ‘ene, og det betyder meget, fortæller Thøger Rasmussen, som er mentor i FMKB:

”Når vi holder camps og arrangementer i Unge-netværket, så er der altid forældre og frivillige, som er klar til at være en del af det hele. Ofte er der forskellige hensyn vi skal være opmærksomme på, og det er de frivillige rigtig gode til at hjælpe til med. Efterhånden kender vi dem, som er med som hjælpere, og det giver en tryghed for de unge. Når vi kommer hjem fra en camp eller et arrangement, er jeg altid i godt humør. De unge nyder at være sammen med ligesindede og de bidrager til den enestående kultur og fællesskab, som vi gennem en årrække har skabt sammen – det er helt fantastisk at være en del af”, slutter Thøger Rasmussen.

Læs mere om FMKB’s Unge-netværk på fmkb.dk