Familier med
kræftramte børn

Posesalg går ubeskåret til FMKB

Saxkjær & Aamann støtter igen Familier med kræftramte børn

Familier med kræftramte børn (FMKB) kan i år fejre 40-års jubilæum. En fantastisk støtte fra erhvervslivet, fonde og private i hele Danmark, har alle årene været med til at gøre det muligt.  En af de virksomheder er Saxkjær & Aamann. 

I 2021 besluttede Thobias og Steffen at posesalget i butikken Saxkjær & Aamann skulle gå ubeskåret til foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB). Igen i 2022 har de to butiksindehavere doneret posesalget til FMKB – denne gang har Saxkjær & Aamann doneret 10.976 kr. til FMKB.

Hvis man ser på alle de aktiviteter, den hjælp som familier med et kræftramt barn kan få fra psykolog og socialrådgiver, de netværksture der bliver lavet for unge og en hel masse andre fantastiske ting, som FMKB hvert år tilbyder medlemmerne, så er vi slet ikke i tvivl om at vores donation er givet rigtiggodt ud, fortæller Tobias Saxkjær. 

At FMKB nu har fået tilknyttet en psykoterapeut på Sjælland, har masser af aktiviteter i hele landet og er synlige på Rigshospitalets børnekræftafdeling vidner om at foreningens landsdækkende arbejde gør en forskel for de familier, som desværre har et barn, der rammes af kræft.

Thobias Saxkjær fortæller:

Som forretningsdrivende og helt privat kender vi ikke så meget til den ulykkelige situation de ramte familier står i, men vi tog i 2021 den beslutning at vores posesalg skulle gå til et godt formål. Det må vi sige at det gør. Ser man på FMKBs hjemmeside, så er det fantastisk hvad der bliver arrangeret for familierne i hele landet. Men det er selvfølgelig også noget vores kunder har kommenteret på. De synes det er en flot gestus, at vi donerer posesalget til FMKB.

Foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB) er yderst taknemmelige for Saxkjær & Aamanns donation.

Vi plejer at sige at FMKB er en forening ingen ønsker at blive medlem af, men når man står i den ulykkelige situation at ens barn rammes af kræft, så er man glad for at man kan blive medlem af FMKB. Foreningens bestyrelse består af forældre der har eller har haft kræft. De bestræber sig på at FMKB skal være en forening, som tager sig af alt det som sygehuset ikke tager sig af, så hele familien kommer så godt som muligt igennem barnets kræftforløb. Det kan vi kun gøre fordi virksomheder som bl.a. Saxkjær & Aamann har hjertet på rette sted og er med til at gøre en forskel. I 2022 havde FMKB mere end 60 arrangementer, ungecamps, foredrag m.m. på programmet. Det samme gør sig gældende i 2023, som er FMKB’s jubilæumsår. Vi indledte året med at afslører at kunstneren bag årsbilledet er Hendes Majestæt Dronningen, som velvilligt har sagt ja til at et af hende malerier er blevet sat på plakaten, fortæller Charlotte Kastbjerg fra FMKB. Familier med kræftramte børn (FMKB) er en selvstændig, landsdækkende forening, etableret i 1983. FMKB’s væsentligste formål er at hjælpe kræftramte børn og unge og deres familier, så alle kommer bedst muligt igennem en svær tid.