Familier med
kræftramte børn

Luni Smil skal sprede smil hos FMKB

Anita Toft Fotografi

Foreningen Familier med kræftramte børn har indgået samarbejde med omsorgs- og trivselsklovnen Luni Smil.

En forening som har fokus på at gøre en forskel for familier der står i den værst tænkelige situation, nemlig at et barn bliver ramt af kræft, har også fokus på familiens trivsel. Derfor er det oplagt at FMKB har allieret sig med trivsels- og omsorgsklovnen Luni Smil.

Luni Smils målsætning er at sprede smil og tage vare på mennesker, som har behov for at få lidt glæde ind i hverdagen. FMKB har i bund og grund samme formål. Derfor er det samarbejde så oplagt og relevant, fortæller event manager hos FMKB Charlotte Kastbjerg.

Også Luni Smil, hvis borgerlige navn er Lene Mortensen, glæder sig til samarbejdet.

Jeg har kontakt til en familie som har mistet et barn til kræft, derfor har jeg en fornemmelse af hvor svær en situation det er for både søskende og forældre. Jeg kan gennem Luni Smil skabe omsorg for mennesker som har hård brug for omsorg og nærvær.  At FMKB vil indgå i et samarbejde med mig, betyder at mit arbejde som omsorgs- og trivselsklov giver en kæmpe værdi. Jeg glæder mig virkelig til at møde de mange familier i FMKB, siger Lene Mortensen.

FMKB arrangerer op mod 60 arrangementer om året, stiller psykolog og socialrådgiver til rådighed for de ramte familier samt tilbyder startkit og underholdning til de fire børnekræftafdelinger i Danmark. Derudover har FMKB forældre til tidligere kræftramte børn som besøger børnekræftafdelingen i Skejby hver anden tirsdag. Alt sammen for at yde støtte til kræftramte børn, unge og deres familier, så alle kommer bedst muligt igennem en svær tid.

Mange af de tilbud FMKB har til familierne krydres nu med Luni Smils tilstedeværelse. Og det glæder vi os meget til, slutter Charlotte Kastbjerg.