Familier med
kræftramte børn

Lisa Kjær Gjessing er tidligere dansk landsholdskæmper i taekwondo. Længe efter hun afsluttede sin aktive karriere fik hun kræft i sin venstre hånd, og fik i 2012 amputeret sin venstre hånd og halvdelen af venstre underarm. 

Selv fortæller Lisa:

Jeg vidste, at jeg ikke kunne stoppe med at dyrke sport, bare fordi jeg nu havde fået et handicap. Det mest naturlige for mig var at genoptage min livslange passion – taekwondo. Og det er gået godt. Jeg lavede comeback og vandt i november 2012 DM som almindelig senior damekæmper, herefter deltog jeg kun i stævner som paraatlet, hvor jeg har vundet VM 4 gange og EM 5 gange. Mit store mål var at kvalificere mit til De Paralympiske Lege. Målet lykkedes, og jeg kom hjem med en guldmedalje.

Jeg er civilt uddannet jurist og arbejder ved Sydøstjyllands Politi. Jeg bor i Ry og træner i Århus i Elite Vest. Jeg er gift med Kristian Gjessing, tidligere professionel håndboldspiller fra Skjern og HC Midtjylland. Som professionel idrætsudøver forstår han, hvorfor man vil udnytte sit sportslige potentiale. Sammen har vi Kajsa og Frida på 13 og 15 år.  De har været kæmpe støtter for mig i forløbet. Det er uvurderligt at have en familie og et godt bagland, der vil hjælpe én med at opnå ens mål.

For mig var der ingen tvivl da Familier med kræftramte børn spurgte om jeg ville være ambassadør for foreningen. FMKB laver et fantastisk stykke arbejde for familier, der står i en ulykkelig situation, og kan jeg være med til at give håb om et indholdsrigt liv på trods af en kræftdiagnose og de mén der kan følge med, er det mig en stor glæde.