Familier med
kræftramte børn

En dag i Januar…

I januar 2016 fik Lars Jørgensen konstateret leukæmi, og hans liv blev ændret fra den ene dag til den anden.

Han har det sidste år været på sit livs største rutsjebanetur med masser af op- og nedture, da leukæmien og faste mødetider på Skejby Sygehus har været med til at præge den hverdag, Lars har skullet navigere i. Det har bl.a. medført, at den hverdag med skole og fritidsinteresser, som Lars før befandt sig i, er blevet erstattet med sygehuskontrol, angst og til tider ensomhed, da han har skullet forholde sig til sin sygdom og ikke det at være teenager.

Midterst i billedet ses Lars til FMKBs aktivitet i Flensborg. Han er kun 17 år og udstråler et stort gåpåmod. Håret er friseret, og han er iklædt smart tøj, så udadtil er han som de fleste teenagere. Han er snaksalig og imødekommende, og Lars vil meget gerne fortælle sin historie

Men Lars er en sand fighter, og han og opholdsstedet Dambakken, hvor han bor, har sammen fundet nogle tilbud i FMKB, som har kunnet matche Lars’ behov og kunnen, og det er Lars rigtig glad for i dag.

“På de ture jeg har haft med FMKB har jeg kunnet koncentrere mig om at være Lars, og vi har alle haft kræft tæt inde på livet, så jeg har ikke skullet forklare mig og har aldrig følt mig udenfor. Jeg er lige kommet hjem fra en weekend-aktivitet i Flensborg, og det har været en super god tur. Weekendturene giver mig et pusterum fra hverdagen, og jeg koncentrerer mig kun om at nyde at være sammen med de andre, som jeg er blevet gode venner med. Hverdagens bekymringer bliver glemt for en stund, og det er jeg glad for”.

Og Lars’ plejemor og leder af opholdsstedet Dambakken, Else Lindgaard, støtter op og siger:
“Det er helt fantastisk, at der findes foreninger som FMKB, hvor nye familier med et kræftramt barn kan søge hjælp, råd og vejledning. Det har betydet meget for os som opholdssted, at vi har kunnet støtte Lars i hans sygdomsforløb, og det har givet os en god tryghed, at vi har kunnet henvende os til FMKB, som har formået at hjælpe Lars og os videre på en professionel måde. Foreningen tilbyder et stort antal aktiviteter, som de unge gerne vil, og det glæder mig, at Lars gennem disse aktiviteter er kommet tæt på andre unge, som har haft kræft inde på livet, da det har gjort ham mere rolig i sit eget sygdomsforløb”.

Lars går stadig til kontrol på Skejby Sygehus og skal det i årene frem. Men han er fyldt med energi og mod på livet – han er varm og ser fremad, hvilket er livsbekræftende og inspirerende – TAK for det!