Indkøbskurv (0)

Din egen historie


De historier, du kan læse under "Din egen historie" er interviews med familier med kræftramte børn, alle udarbejdet af journalist Inger Anneberg, der har besøgt de pågældende familier på vegne af foreningen.

 

Vi har fået en række tilkendegivelser fra medlemmerne, som gerne lader sig interviewe. Familier med kræftramte børn ønsker med disse interviews at lave en slags opfølgning på bogen "Håbets labyrint" der udkom i 1998. De nye interview historier bliver lagt på hjemmesiden efterhånden som de bliver skrevet.

 

Historierne må ikke kopieres til andre medier uden forudgående tilladelse fra Familier med kræftramte børn, henvendelse Kurt Hansen, tlf: 86946930.

Artikel 8 - Elias - En Familie af overlevere.

Elias er snart fire år og i behandling for leukæmi, men flere familiemedlemmer har overlevet  kræft, og det giver grobund for en særlig fighterånd.
Læs hele artiklen her

Artikel 7 - Familien Brandt - Den erfaring alt andet måles med.

Mette Brandt, mor til ni-årige Fini, havde videokameraet med under stort set hele sønnens sygdomsforløb. Videoklippene fra hverdagen med et kræftsygt barn er ikke redigeret sammen endnu, men måske bliver de en dag til en færdig film.
Læs hele artiklen her

Artikel 6 - Sophia og Phillip - Jeg blev meget, meget stille.

Søskende til børn der har fået kræft kan ende med at gøre sig selv usynlige. Det skete for Sophia Hjelmeborn Kaae, som først via et skoleprojekt i 8. klasse fik taget hul på, hvordan hun egentlig selv havde haft det, mens hendes bror, Phillip var syg.
Læs hele artiklen her

Artikel 5 - Familien Toft - at miste Julie.

I 2003 mistede Rune og Charlotte deres toårige datter Julie, og Mathias mistede sin lillesøster. Julies fik konstateret kræft i maj 2002 - og onsdag den 15. januar 2003 døde hun.

Forud for kræftdiagnosen lå et frustrerende forløb med flere fejldiagnoser. Alligevel var Julie på mange måder en solstråle, mens hun var på børnekræftafdelingen i Aalborg, og hendes forældre fortæller, at de kan se tilbage på en periode, der har givet familien meget.
Læs hele artiklen her

Artikel 4 - Søren Sehested - Da Sørens humør blev sat på prøve.

Søren Sehested, 19 år, fik kræft i hoften, da han var 10 år. I dag er han erklæret rask, men hans normalt så gode humør er blevet sat på prøve.
"Jeg vil bare gerne ud og bestille noget", siger Søren, men senfølger fylder meget i hverdagen, især fordi de offentlige systemer arbejder virkelig langsomt, når det gælder om at finde den rette hjælp - og Sørens egne ønsker tæller ikke rigtigt.
Læs hele artiklen her

Artikel 3 - Familien Lidsmoes - angsten sidder der stadig.

Familien Olin Lidsmoes fra Vorup ved Randers blev kastet ind i kræft-centrifugen og snurret grundigt rundt. Allerede efter fire måneder og fem kemo-kure var de ude igen med en rask datter - dog med kontrol hver 6. uge det første år. På én og samme gang et meget vellykket men samtidig hektisk og overvældende forløb, som stadig præger familiemedlemmerne.

- Det uventede har fået et tag i mig, jeg er hele tiden bange for om sygdommen vender tilbage, siger Marias far, Søren.
Læs hele artiklen her

Artikel 2 - Familien Hossmann - på den anden side af kræften.

Ida Hossmann Nielsen, 12 år, fik opdaget en svulst i lillehjernen, da hun otte. Hun gik igennem en hård behandling med mange bivirkninger og mistede to års skolegang. Nu er hun tilbage i skole, atter på niveau med sine klassekammerater og igen sit "gamle jeg".

- Når børn rammes af hjernetumorer taler man ofte om risici for alvorlige senfølger, både fysisk og indlæringsmæssigt, men vi har oplevet, at det også kan lade sig gøre at komme ud på den anden side uden ret mange mén, fortæller Idas mor, Gitte Hossmann.
Læs hele artiklen her

Artikel 1 - Familien Ravn - Sofies vrede.

Sofie kom i behandling for kræft den 28. februar 2003, da hun var seks år og fik den sidste kemokur et år senere.  Hun reagerede ofte med raseri og vrede, når hun var på sygehuset og skulle stikkes, undersøges og opereres - men heldigvis var der plads til hendes reaktioner på børnekræftafdelingen
Læs hele artiklen her